Blockchain technologie is groeiende, je ziet steeds meer en meer bedrijven dit toepassen. Dit komt door de opkomst van een groot aantal nieuwe technologische applicaties. Door de complexiteit van de processen in legacy systemen (een computersysteem dat hoewel verouderd, nog steeds in gebruik is) en door slimme Blockchain technologie worden steeds meer bedrijven uitgedaagd om de oude systemen te vervangen.

In de financiële sector zie je al mooie initiatieven opkomen. IBM en betalingsnetwerk KlickEx hebben Stellar aangesteld als de ruggengraat van de nieuwe internationale betalingsoplossing. Dit is het eerste gebruik van openbare blockchain-technologie binnen het bedrijf. IBM stelt een grote groep bankpartners aan om het initiatief verder in te zetten om blockchain toe te passen. “Momenteel nemen internationale betalingen een aantal dagen tijd in beslag” Stellar mede-oprichter Jed McCaleb voegde ook toe, dat dit de manier van geld versturen gaat veranderen.

Smart Contracts

Bovendien heeft de opkomst van smart contracts ook de mogelijkheid geboden om B2B-overeenkomsten simpeler te maken. Processen worden bijvoorbeeld versnelt. Smart contracts bieden zo de mogelijkheid om bedrijven orderplaatsingen te monitoren en zelfs betalingen te beheren bij leveringen. Dit allemaal vanuit één plek en met een eenvoudige internet verbinding.

Natuurlijk heeft de opkomst van smart contracts geleid tot een enorme vraag naar blockchain developers -en engineers. Dit blijkt wel uit de vraag naar werk voor sommige platforms. De basis van Blockchain technologie is het fundamentele principe van transparantie. Dit maakt het voor bedrijven om dit te gebruiken interessant.

– Life of Crypto –