Bitcoin Life of crypto Barclays

Terwijl de meeste Nederlandse banken nog zéér behoudend te werken gaan, is de Britse gigant Barclays als een stap verder. Zij hadden op 14 maart een samenwerking bekend gemaakt met Coinbase, Amerika’s grootste crypto exchange en wallet. Inmiddels heeft Coinbase ook al een “e-money license” weten te bemachtigen van de Britse autoriteit financiële markten (FCA).

Snel je geld met Barclays

De samenwerkingen tussen beide financiële dienstverleners is goed nieuws voor de gebruikers van zowel Coinbase als Barclays. Zij gaan er samen voor zorgen dat je crypto’s sneller in fiat op je rekening staan. Dit is opnieuw een mooie stap naar adoptie en integratie tussen een traditionele wereld, en frisse een nieuwe.

Als wij even mogen speculeren, het zou toch prachtig zijn als een ING, Rabo of ABN een dergelijke afspraak maakt met BL3P of Bitonic. Op dit moment is Bunq de enige bank die zich opensteld voor het aangaan van leningen aan crypto gerelateerde start ups.

In het algemeen is erop dit moment wel een trend gaande waar bij sommige banken zich al anders beginnen op te stellen, zoals te lezen valt in dit artikel.

 

-Life Of Crypto-

 

Bron: CNBC