ARK Life Of Crypto

ARK begon als een Zwitserse start up, echter vonden zij daar niet de juiste bedrijfsvorm. Daarom zijn zij uitgeweken naar Frankrijk. Zij zijn één van de eerste die zich op deze wijze (SCIC) als bedrijf hebben geregistreerd in de EU. SCIC staat voor “Société coopérative d’intérêt” collective oftewel een “co-operative society of collective interest”. Iedereen binnen het bedrijf is aandeelhouder en krijgt ook een stem. Dit is opgedeeld in medewerkers, degenen die het bedrijf zijn begonnen en adviseurs. Iedereen is gelijk, dus één aandelhouder, één stem.

Deze structuur heeft ook het voordeel dat dit een non-profit organisatie is, in ieder geval zolang de winsten niet worden uitgekeerd aan de aandeelhouders. Dit was al niet het plan, dus paste dit perfect bij waar ARK naar zocht. Van de reserves van ARK moet er 52,5% in het bedrijf blijven. In het geval van ARK is dit dus 100%.

 

Franse overheid

Dit alles is tot stand gebracht in overleg met de Franse overheid. Zowel de Autorité des Marches Finaciers (AMF) als de Nationale Franse bank waren betrokken bij het juridische gedeelte van deze procedure. ARK geeft aan ook naar de toekomst toe goede banden met beide partijen te willen houden.

Het belangrijkste wat uit bovenstaand bericht gehaald kan worden, is dat dit opnieuw een stap is naar de adoptie van Blockchain oplossingen. Het is een ontdekkingstocht om uit te vinden hoe deze bedrijven binnen de huidige structuren passen. ARK is nu de eerste die deze stap maakt, maar er zullen er ongetwijfeld nog meer volgen.

 

-Life of Crypto-

 

 

Bron:

https://steemit.com/blockchain/@arkecosystem/ark-creates-a-unique-business-entity-the-worlds-first-scic-in-the-cryptosphere