CFTC SEC Life Of Crypto

De markten kleurden voor even weer groen vandaag. Voor nu lijkt de ergste dip over te zijn. Na alle negatieve berichtgeving omtrent China en creditcards aanbieders lijkt het erop dat er weer zonnestralen van hoop over de cryptocurrencies te schijnen.
De Amerikaanse financiële toezichthouders SEC en CFTC hebben vandaag een rapport naar buiten gebracht met hun visie omtrent cryptocurrency en de markt.

Waar velen aanvankelijk nog huiverig waren over de integriteit hier van, is de uitkomst voor cryptocurrencies en blockchain behoorlijk positief.

Zo kwam naar voren dat de Amerikaanse toezichthouders strenger zullen optreden tegen scams en frauduleuze praktijken. Wat goed is voor de minder geïnformeerde beleggers. Er zal meer informatie en educatie komen voor risico groepen.

Paradigma verschuiving

Het rapport brengt ook naar buiten dat de Amerikaanse toezichthouders de technologie niet terug in de fles kunnen stoppen. Men refereert hiermee naar het begin van het internet. Het zou juist omarmt moeten worden. Een paradigma verschuiving dat nu gaande is bij de millenials van het huidige monetaire stelsel moet niet worden gezien als iets negatiefs volgens de beide instellingen. Het tegenhouden van cryptocurrency en blockchain techniek zal de voortgang van technologische innovatie alleen maar remmen.

Daarom zullen de toezichthouders kijken hoe ze dit cryptolandschap kunnen gaan reguleren en stimuleren. Beide instanties zien ook in dat blockchain technologie en digitale valuta voor het portaal staan van adoptie en het brengt voordelen met zich mee om het financiële systeem te moderniseren. Hiermee kunnen ze het huidige prehistorische financiële systeem naar het internet tijdperk brengen.

Hoe dit tot uiting zal komen is nog onbekend, maar de Amerikaanse instellingen zullen op termijn hier over meer naar buiten brengen. Voor nu lijkt de cryptomarkt weer even terug op aarde te zijn.

marketcap crypto feb Life Of Crypto

Afbeelding: Coinmarketcap

-Life Of Crypto-

 

Bron: CES en CFTC rapport