http://www.brainlesstales.com/bitcoin-roller-coaster.php
Crypto achtbaan | Afbeelding bron: Brainless tales

acht·baan (de; v(m); meervoud: achtbanen)
1kermisattractie met open wagentjes die snel in bochten omhoog en omlaag rijden over een rail: een emotionele achtbaan toestand waarin hevige, tegengestelde emoties snel na elkaar optreden

Zo wil ik mijn eerste jaar in crypto omschrijven. Mijn Life of Crypto.
Mijn portfolio is ondertussen opgebouwd uit BTC, NEO, Ethereum en OmiseGo. Waar de aanloop naar de top, voornamelijk Lambo’s en Moonpraat was (een term onder de crypto community was staat voor snelle prijsstijging en de richting waar de grafiek heen gaat: Moon). Is het de afgelopen dagen toch voornamelijk handen in het haar en je opgebouwde Bitcoins zien verdampen. De waarde in Euro’s stijgt dan weer wel door de Bitcoin run. Wat een achtbaan.  – Life Of Crypto –

http://www.brainlesstales.com/bitcoin-roller-coaster.php
Crypto achtbaan | Afbeelding bron: Brainless tales

Als redelijke beleggings/trader-rookie, sinds 2016 in crypto, kalmeer ik mij maar met HODL advies, wat staat voor vasthouden (HOLD), van mede crypto-gangers.
“De grootste fout die ik maakte was Bitcoin verkopen toen de markt crashte, kijk waar die nu staat” lees ik overal. “HODL nou maar” en “Je maakt alleen verlies als je met verlies verkoopt” klinkt het “advies”. Ook al zijn de verliezen per dag soms meer dan 20% en wordt je gek van de aanhoudende correctie, vasthouden geeft toch vaak rust in het hoofd. HODL en bijkopen! Uit ervaring blijkt dit de beste optie.

“De grootste fout die ik maakte was Bitcoin verkopen toen de markt crashte, kijk waar die nu staat”

Ik kocht deze munten omdat ik geloof in waar het voor staat en wat het doet. Dat is natuurlijk niet veranderd, dus waarom maak ik me nou zo druk?
Omdat HODL iets is voor investeerders die om de week kijken hoe het er voor staat…Saai!

 

Whales en bots

In dit dynamische cryptolandschap staat de deur nog wagenwijd open voor snelle, winst maximaliserende daytraders. Met gains en dips van meer dan 25% per dag liggen de Bitcoins namelijk voor het oprapen.
Maar degene die de moed heeft om de crypto golven te trotseren, moet zich realiseren dat hij of zij niet alleen tegen zichzelf moet vechten maar ook tegen de mythische “Crypto Whales” en de vijandige bots. De Whales zijn niet zomaar te doden en de bots zijn altijd sneller. Alleen degene die zich staande weet te houden op deze wilde crypto zeeën heeft recht op de buit.

Ooit trotseer ik de 7 crypto zeeën om de schat buit te maken. Maar het vergt training en ervaring om de whales te verslaan.
Als onervaren zeerover blijf deze stuurlui nog aan wal en HODL ik mijn munten en besef ik me dat ik investeerder ben. Dus ontspan ik me en wacht op het moment om op de top te kunnen verkopen… Voor nu.

 

Gegroet,

Aad Derivaat

– Life Of Crypto –